Z Pacifiku na vlečku – přestavba 710 od Tilliga

Ani jsem nečekal, že někdy nějakou Rosničku na kolejišti využiju, ale když kamarád začal rozprodávat kolejiště a o Rosňu nikdo nejevil zájem, zakoupil jsem leptané doplňky od Hekttora a jal se jí trochu zkrášlit.

Krasavice, jak ji všichni známe. Díky své ceně by se našlo málo modelářů, kdo ji ve své sbírce nemá – Rosnička prostě vždycky byla, věřím, že nejen pro mě, takovou ideální start mašinou. K dokonalému modelu ale má daleko i proto, že forma pamatuje modely BTTB. Zkusím ji tedy vyšperkovat leptanými doplňky, které má v nabídce Hekttor.

Kamarádův kus je jeden z nejnovějších – nový motor a patice pro dekodér. Díky postupující digitalizaci mých mašin se taky Rosňa zanedlouho dočká.

Úpravu jsem začal broušením otřepů okolo kabiny a nálisků, které nahradí leptané doplňky. Dolů šla madla, výstupek pro tabulku…

… ventilátor, výstupky na střeše a nakonec šly dolů i čelní dekly, které jsem původně chtěl zachovat.

S doplňky se pracovalo moc fajn, jen by se hodil nějaký návod. Takhle jsem musel jet podle fotek a nevím, jestli jsem všechny správně osadil…

Povedený je ventilátor na kratším představku, složený ze tří vrstev. V laku to bude určitě lahůdka.

Příjemným oživením jsou střešní háčky.

Jako předlohu modelu jsem si vybral 710.061. S tratí okolo Sázavy asi nikdy neměla nic společného, ale oslovila mě její stylová úprava laku v podobě blesku. Malí kluci staví bleskové Brejlovce, chlapi pořádný bleskový rosničky 🙂

Děkuji za půjčení fotky od autora Petra Kaprouna z webu Prototypy.cz.

 

Nalakováno. Model ještě projde výraznou patinací, ale už takhle vypadá překvapivě dobře 🙂

A takhle nakonec vypadá.

Základem byl přestřik velmi ředěnou bílou jako napodobení vyblednutí laku. O zbytek se postarala olejovka v kombinaci s natupovanou akrylovkou.

Obtisky tradičně z mé dílny.

V tomhle stavu byla Rosnička uložena do vitríny, kde čeká na své nasazení na trať. Vzhledem k výluce mezi Petrovem a Jílovým by snad mohla dostat nějaké výkony 🙂 Tak příště zas o stavbě kolejiště, máte se na co těšit!

One thought on “Z Pacifiku na vlečku – přestavba 710 od Tilliga

  1. Zlámalík

    No pěkné, pokud to chceš digitalizovat, měl sis rovnou provrtat a zasklít světla, v leptu od Hekttora jsou k tomu i rámečky světel. Jinak ještě je dobré zbrousit vrch kabiny, aby skla byly co nejblíž k „trupu“, ta síla plastu pod zasklením je zbytečná. Pro digitalizaci, pokud netrváš na dekodérech Zimo nebo na zvuku, doporučuju dekodér PeLi (k mání u DH Loko), umí svítit všemi kombinacemi a má i vývod na powerpack a světlo v kabině. Mrkni ke mně na web, tam to mám.

    Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.